.
Списък на продуктите с марка Adriano Vini
Ardì. Натискаме прясно набраното грозде по мек начин, като избираме свободната мъст. Ферментацията протича в стомана в редукция за един месец при 15-16°C. Батонаж върху фини утайки. След филтриране, между май и юни бутилираме, за да продължим.
Barbaresco DOCG Basarin. Натрошаваме и премахваме дръжките на прясно набраното грозде. Ферментацията е спонтанна в резервоари от неръждаема стомана при 27 ° -28 ° C. Мацерацията a cappello sommerso продължава около 20 дни. Малолактичната ферментация е спонтанна в стоманата. Естествена студена стабилизация.
Barbaresco DOCG Sanadaive. Натрошаваме и премахваме дръжките на прясно набраното грозде. Ферментацията е спонтанна в резервоари от неръждаема стомана при 27 ° -28 ° C. Мацерацията под потопена капачка продължава около 20 дни. Малолактичната ферментация е спонтанна в стомана. Естествена студена стабилизация.
Barbera D’alba DOC Superiore.Натрошаваме и премахваме дръжките на прясно набраното грозде. Ферментацията е спонтанна в резервоари от неръждаема стомана при 24°-25°C. След около десет дни извършваме стелажването. Малолактичната ферментация е спонтанна в стомана. Студена стабилизация.
Langhe DOC Freisa Lice. Натрошаваме и премахваме дръжките на прясно набраното грозде. Ферментацията е спонтанна в резервоари от неръждаема стомана при 25°-26°C. След около 8 дни извършваме стелажването. Малолактичната ферментация е спонтанна в стомана. Студена стабилизация на винен камък.