.
Списък на продуктите с марка Decugnano dei Barbi
AD 1212. При пристигане в избата гроздето се отстранява от дръжките и се поставя в резервоари от неръждаема стомана за 12-15 дни при 24°C. Мацерацията продължава 7-14 дни. 1/3 от виното е отлежало в нови френски дъбови бъчви за 12 месеца, 2/3 е съхранявано в неръждаема стомана.
Mare Antico. Гроздето, пристигнало в избата, е обезбутено и незабавно охладено и пресовано. Ферментацията, отделена за всеки от сортовете, протича в стоманени съдове за около 15 дни при температура 14-16 градуса. Малка част (5%) е ферментирала в барик и е подложена на малолактична ферментация.
Pourriture Noble 2016 Orvieto Classico DOC Muffa Nobile. гроздето веднага се пресова по изключително мек начин. Ферментацията се извършва в един стоманен съд и продължава няколко месеца. Виното е бутилирано през ноември 2021.
Villa Barbi Bianco 2019 Orvieto Classico DOC. Веднъж попаднали в мазето, те са обезцветени и веднага охладени и пресовани. Ферментацията, отделена за всеки от сортовете, протича в стоманени съдове за около 15 дни при температура 14-16 градуса.
Villa Barbi Rosso 2018 Umbria Rosso IGT. Гроздовете са отстранени от стъблата и притиснати. Алкохолна ферментация в стоманени съдове при контролирана температура в продължение на 8 дни.