Choose a searcher

.

Списък на продуктите с марка Cesconi

73,00 лв.

БЛУВАЛ НАТУР МЕТОДО КАСИКО ТРЕНТО (контролиран произход). Пресоването е много меко и добивът не надвишава 55%. Да, получава се много бистра мъст, която престоява няколко часа без добавяне на сяра. Алкохолната ферментация се извършва в използвани барици. Следва период на усъвършенстване на фините утайки с малко батонаж. Извършва се малолактична ферментация . В края на този период  се създават  вина от резерва Кюве.

120,00 лв.

ДЕР БЛУВАЛ МЕТОДО КАЛСИКО РЕЗЕРВА ТРЕНТО (контролиран произход). Пресоването е много меко и добивът не надвишава 50%. Да, получава се много бистра мъст, която престоява няколко часа без добавяне на сяра. След това мъстта се декантира в барик, използван, където се извършва алкохолна и малолактична ферментация, последвана от период на рафиниране на утайката от 8 месеца.

47,00 лв.

МОРАТЕЛ. Ръчно набраното грозде се отстранява от дръжките, а плодовете, оставени цели, ферментират в резервоари от неръждаема стомана. Мацерацията продължава около 10 дни за Lagrein и Teroldego и около 20 дни за Merlot и Cabernet.

47,00 лв.

НОЗИОЛА. Част от гроздето, обезбутено, се мацерира за 4-5 дни до вдигането на шапката. В този момент се прави кюве с директно пресовано грозде.

73,00 лв.

ОЛИВАР. Различните сортове имат малко време на зреене, което изисква отделни колекции и винификации. Ръчно набраното грозде се пресова и мацерира за няколко часа, преди да бъде пресовано при липса на кислород. В мъстта не се добавя сяра и се декантира в продължение на 12 часа преди да бъде изпратено за ферментация.

92,00 лв.

ПИВИЕР. Гроздето се селектира и сортира много внимателно и се подлага на студена мацерация, която може да продължи няколко дни. Следва спонтанната ферментация в открит дъбов съд. Тази фаза на мацерация и ферментация продължава около 30-60 дни. Така полученото вино се декантира в нови и частично използвани барици.

50,00 лв.

Пино Гриджо. Ръчно набраното грозде се пресова в редукция (без кислород) и се оставя в пресата за една неферментативна мацерация от около 12 часа, което придава на виното меден цвят и по-сложен комплекс.

0